Ръководителят на организираната престъпна група за данъчни престъпления, измами, използване на

...
</TD
>Ръководителят на организираната престъпна група за данъчни престъпления, измами, използване на
Коментари Харесай

След 10-часово съдебно заседание: Само един от групата за пране на пари остава в ареста

Ръководителят на проведената незаконна група за данъчни закононарушения, измами, потребление на непознати търговски марки и пране на пари в Пловдив остава в ареста, а останалите деветима арестувани са освободени против парични гаранции или без да им се взема мярка за неотклонение.

Това дефинира късно нощес Окръжен съд Пловдив. Съдебното съвещания продължи близо 10 часа - стартира в ранния петъчен следобяд и завърши малко преди среднощ.

Групата е ощетила хазната с милиони левове. В продължение на две години участниците са търгували със строителни принадлежности и машини, които внасяли от Китай, а по-късно продавали по интернет, като нелегално ги пребрандирали с етикети на известни немски марки. 

32-годишният Геворг Харутюнян е с най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ", татко му Григор, майка му Карине, сестра му Нона и брачната половинка му Елисавета бяха освободени от арбитър Станислава Бозева заради липса на задоволително доказателства за присъединяване в незаконната скица.

Търговските сътрудници на Геворг - Мартин и Тодор Попови, братята Панайот и Мартин Николаеви и Мирослав Стаменов излизат от ареста с гаранции от по 3000 и 1000 лева. 

Определението на съда не е дефинитивно, то предстои на обжалване и митинг в тридневен период пред Апелативния съд и в случай че това стане, апелативните магистрати ще прегледат още веднъж ограниченията на 1 февруари.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР